Tuesday, July 13, 2010

Legalisera marijuana?

Jag har aldrig rökt marijuana, eller en vanlig cigarett heller för den delen, och kommer aldrig att göra det heller, men efter att ha sett denna dokumentär finns det ingen tvekan om att jag tycker att marijuana borde vara lagligt, så länge alkohol och tobak är det. Dokumentären är ca 100 minuter lång och mycket sevärd. 

7 comments:

Unknown said...

Härligt att höra att du hoppat på tåget!

Henrik said...

:)

Anonymous said...

KOllade aldrig dokumentären, men finns väl ingen anledning att legalisera mer skit än vad som redan är legalt. Visst borde inte alkohol & tobak heller vara det, med tanke på skadorna de ger, men tror dock inte det skulle vara möjligt att göra det illegalt nu. Såg som sagt inte dokumentären, men vet med all säkerhet vad hasch ger för konsekvenser och kan lova dig att det är inget du önskar någon. OCh att t.ex få en haschpykos kan man ju vara utan känns det som! Haschtomte brukar jag säga om personer som rökt mkt hasch - för man blir osm en jäkla tomte i hjärnan!

Kim said...

Till Anonymous... Se den först...

Till Henke... När få vi se bilder på tatueringen ??

Till Pettan... t"ish"en e sjukt skön :)

Henrik said...

Till "Anonymous":
Innan jag såg dokumentären hade jag mer eller mindre samma åsikt som du. Visst hade jag hört lösa argument här och där om hur marijuna är mindre skadligt än alkohol och tobak, men det kändes inte som ett argument starkt nog, även om det var sant. När jag tänker efter är det dock det, något annat skulle vara hyckleri och självbedrägeri, vilket är bland det värsta och mest destruktiva jag vet. Att marijuana är mindre skadligt än alkohol och tobak och att en legalisering skulle skapa en mer konsekvent lagstiftning, fri från hyckleri och godtycke, är dock bara en av flera anledningar till varför en legalisering är att föredra.
Den huvudsakligen ansvariga personen bakom dokumentären var mot legalisering av marijuana när han startade projektet, men insåg efter hand att kriminaliseringen av marijuana för med sig mer ont än gott. Se den!

Henrik said...

Kim:

Emma har lagt upp bild på sin blogg. Det kommer förmodligen bilder från mig med, men jag vill nog att den skall bli klar först.

Nattblogg said...

Tatueringen blev bra henke, och jag håller med och har sett dokumentären.
När man ser konsekvenserna av tobak och alkohol i jämförelse med marijuanans forskning, så är världen rätt sne ibland.
men det är ju ändå ens eget ansvar vad man vill nyttja;)
Den erfarenhet jag har så är det stora skillnader på hasch och på marijuana.

Svårt det där med vad som är rätt och fel, tur man kan välja vad man själv stoppar i sig;))

kram